Stichting wijkcentrum de Hille

Zaterdag 26 oktober Ypsilon in de Hille

Workshop: Verbindende gespreksvaardigheden voor familie

Datum: 26-10-2019

Tijd: 11:00 – 16:00

Locatie: Oss

Klik hier voor meer informatie

Herkent u dit? Uw naaste heeft last van stemmen en begint daardoor de dag als die al half voorbij is. Hij lacht op ongepaste momenten en heeft moeite met alledaagse bezigheden. Zijn vrienden laten zich steeds  minder zien en de opleiding is inmiddels gestaakt. U kunt hem niet bereiken en heeft het gevoel tegen een muur te praten. Hij zegt als u erover begint: ‘Met mij is niets aan de hand’.
Gebrek aan ziekte-inzicht bemoeilijkt het contact met onze zieke familieleden. Ypsilon ontwikkelde met  steun van psychiater Jules Tielens een workshop waarin u leert in gesprek te raken en te blijven met  een familielid, dat kampt met een gebrek aan ziekte-inzicht.  Deze workshop wordt georganiseerd in kader van project ‘Familie als missing link’ waarbij onderzoek wordt gedaan naar familie-aanbod in zelfregie en/of herstelcentra met financiering van ZonMW. 
 
De workshop geeft uitleg en biedt praktische oefeningen. Aan de hand van voorbeelden leert u vaardigheden  en hoe u die in uw situatie kunt toepassen.  De (online) brochure ‘Ziek? Hoezo ziek?’ over verbindende gespreksvaardigheden geeft achtergrondinformatie  en verdieping bij de workshop. Meer informatie vindt u op https://www.ypsilon.org/hoezoziek  

Graag stellen we u in de gelegenheid om deel te nemen aan de workshop in Oss. Hopelijk volgen er dit jaar ook nog workshops in andere delen van het land.  
 
Na inschrijving en betaling ontvangt u de gegevens van de locatie.

Bijdrage:   
Leden € 75,-
Niet-leden: € 150,- 
Ypsilon zorgt voor koffie/thee en lunch
U kunt de bijdrage overmaken op NL75 INGB 0004 7365 38 t.a.v. Ypsilon, onder vermelding van  ‘workshop 26 oktober’ en uw naam, woonplaats en e-mailadres.  
 
Aanmelding
U geeft zich op voor de workshop door een e-mail te sturen of te bellen met  088 000 21 20. Let op: Uw aanmelding is pas definitief als wij uw bijdrage hebben ontvangen. Dan krijgt u ook  de gegevens van de locatie. De workshop gaat door bij een minimum van 12 deelnemers. 
 
Advies
In deze workshop is geen ruimte voor persoonlijke adviesvragen. Zit u met een actueel probleem, dan kunt u  vooraf contact opnemen met de Ypsilon adviesdienst (088 000 21 20), zodat u in de workshop zoveel mogelijk  kunt leren van de methodiek.

Binnenkort in De Hille

Zondag 20 oktober The Indep Inc.

Meer lezen

Zaterdag 26 oktober
Kindertheater lessen
Meer lezen

Zaterdag 26 oktober Ypsilon
Workshop
Verbindende
gespreksvaardigheden
voor familie.
Meer lezen

Zaterdag 2 november
Elf-Elf bal 
Raauw Ossekar

Meer lezen

Zondag 3 november The Defenders
Meer lezen

Zondag 10 november
FIFA 20 toernooi
Meer lezen